Over ons

In 1945 vestigde Jaap Caron zich als zelfstandig advocaat in het Beursgebouw in Amsterdam. Hij hield zich aanvankelijk bezig met secretariaten voor destijds verplichte kartels. In 1955 ontmoette Jaap Caron Russell Baker, één van de oprichters van Baker McKenzie. In 1957 speelden Russel Baker en John McKenzie vanuit Chicago in op de trend van vandaag: globalisering. Zij wilden hun  cliënten ook buiten de Verenigde Staten juridische diensten verlenen en startten een samenwerking met Caron & Stevens: het eerste internationale netwerk van toonaangevende advocaten. Het kantoor ging fungeren als het Amsterdamse kantoor van Baker McKenzie.

In 1965 gebeurt er veel voor Jaap Caron. Het kantoor met vier advocaten in dienst verhuist naar een statig pand op het Rokin. In hetzelfde jaar treedt Willem Stevens in dienst van het kantoor. Hij komt met het idee om de titel ‘belastingkundige’ onder de naam te vermelden op het briefpapier en De Balie gaf hiervoor toestemming. Als één van de eerste kantoren in Nederland wordt de gecombineerde titel gevoerd.

In 1972, na zeven jaar in dienst van Caron komt de grote naamsverandering: Caron & Stevens. Vanwege het partnerschap met Baker McKenzie wordt vanaf 1975 jarenlang de naam “Caron & Stevens / Amsterdam office of Baker & McKenzie” gevoerd. In 1980 verhuist het kantoor naar het Hirsch-gebouw op het Leidseplein. Twee jaar later op 71-jarige leeftijd overlijdt Jaap Caron.

Enkele jaren later fuseert Caron & Stevens met de Amsterdamse vestiging van Nobel & Van Wierst Belastingadviseurs en in 1988 treedt het kantoor van notaris M. Bongard toe. Vandaag de dag hebben wij nog steeds advocaten, fiscalisten en notarissen in dienst.

In september 2001 is de naam “Caron & Stevens / Amsterdam office of Baker & McKenzie” gewijzigd in Baker & McKenzie. Sinds de zomer van 2006 hebben wij onze intrek genomen in het Baker McKenzie House op de Zuidas en sinds 2016 voeren wij de naam Baker McKenzie.

Inmiddels bestaat Baker McKenzie uit 77 vestigingen in 47 verschillende landen. Je vindt ons in de zakelijke en financiële centra van Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika. Binnen Baker McKenzie vertrouwen we wereldwijd op meer dan 6.000 gekwalificeerde advocaten met lokale expertise waardoor wij de unieke positie hebben om cliënten bij te staan in grensoverschrijdende activiteiten. Baker McKenzie Amsterdam heeft een volledig geïntegreerde civiele, fiscale en notariële praktijk met circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen. Vanuit het kantoor in Amsterdam voorziet Baker McKenzie internationale en Nederlandse cliënten van advies op lokaal en grensoverschrijdend gebied.

Om onze cliënten optimaal te kunnen bedienen, is het belangrijk dat we praktisch en pragmatisch handelen. Ook snelheid is belangrijk: onze cliënten willen immers de concurrent voor zijn. Daarom moet jij de issues van morgen vertalen naar de business van vandaag. Vooruitkijken. Ontwikkelingen in de markt zijn kansen voor ons. Zie jij een interessante niche met omzetpotentieel? Dat kan de start zijn van een nieuwe praktijkgroep. Snel en doordacht aan de slag gaan, mooie meters maken. Dat is de pragmatische houding van de mensen bij Baker.

Baker McKenzie is een advocatenkantoor met grensoverschrijdende advocatuur. Als je bij ons werkt merk je dat ook. Vanuit kantoor Amsterdam werk je volgens het Nederlands recht, samen met collega’s in andere landen. Je stapt niet wekelijks in het vliegtuig, wel spreek of mail je regelmatig met collega’s over de hele wereld. Je gaat naar internationale bijeenkomsten, waar je bouwt aan je netwerk van buitenlandse jaargenoten en collega’s. Ook kun je internationale werkervaring op doen: voor een periode van enkele weken tot een jaar kun je gaan werken bij een buitenlandse vestiging van Baker McKenzie.

Je werkt hard samen in hechte teams, en ziet je collega’s dus veel. Daarom vinden wij het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, jij goed tot je recht komt en je bij ons thuis voelt. Bij Baker McKenzie is de sfeer open-minded, positief en prikkelend. We willen dat je je ontwikkelt en dat gaat het best als je durft te ontdekken en ondernemend bent. En daar bieden collega’s je graag een helpende hand bij. Bij Baker McKenzie is dat de culture of friendship: open communiceren, leren van elkaar en samenwerken. Zodat ook de successen samen gevierd kunnen worden.

Wil je ervaren of de internationale, commerciële advocatuur echt bij je past en wil jij de mensen van Baker McKenzie leren kennen? Zet dan je eerste stap op weg naar een Baker Career en kom een student-stage lopen. Tijdens deze periode kun je ons, onze cliënten en onze werkzaamheden beter leren kennen, ontdekken wij wie jij bent en ondervind jij of onze manier van werken je aanspreekt. De ideale manier om je Baker Career te starten. Wij bieden jaarlijks tientallen studenten de mogelijkheid om op ons kantoor stage te lopen. Tijdens je stage bestudeer je jurisprudentie, doe je literatuuronderzoek en schrijf je memo’s. Soms kun je mee naar cliëntmeetings en zittingen. Je wordt bij veel zaken betrokken en je zult verschillende mensen van de praktijkgroep assisteren. Daarnaast heb je ook regelmatig contact met onze andere student-stagiaires en zijn er veel sociale activiteiten, waaronder onze wekelijkse vrijdagmiddagborrel.

Een stage duurt acht weken en start altijd op de eerste dag van de maand. Jij kiest de praktijkgroep die jou het meest aanspreekt; Tax (Direct Tax, Indirect Tax of Transfer Pricing), Corporate M&A, Real Estate, Employment, Banking & Finance, Litigation, Competition & Trade of IP, IT & Commercial.

Weet je nog niet zo goed of wij bij jou passen? Of twijfel je? Maak dan op een laagdrempelige manier kennis met onze Junior Associates. Onze Junior Associates zijn niet lang geleden zelf gestart met werken en kunnen je helpen wanneer jij nog een beetje twijfelt, of niet helemaal weet welke sectie je voorkeur heeft. Elke laatste vrijdag van de maand organiseren wij daarom de Baker Koffie. Kom jij de volgende keer ook met ons koffie drinken? Kijk snel hier wanneer de volgende Baker Koffie is en hoe je je kunt aanmelden!