Advocaat

Wie zijn wij?

Baker McKenzie is één van ’s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoren, met 77 kantoren in 47 landen. Baker McKenzie staat bekend om zijn innovatieve, pragmatische en praktische benadering, waarbij we cliënten helpen kansen te grijpen, risico’s te beperken en complexe zakelijke, juridische en fiscale vraagstukken op te lossen.

Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. Binnen Baker McKenzie vertrouwen we wereldwijd op meer dan 4.200 gekwalificeerde advocaten met lokale expertise waardoor wij de unieke positie hebben om cliënten bij te staan in grensoverschrijdende activiteiten. Baker McKenzie Amsterdam heeft een volledig geïntegreerde civiele, fiscale en notariële praktijk met circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen. Vanuit het kantoor in Amsterdam voorziet Baker McKenzie internationale en Nederlandse cliënten van advies op lokaal en grensoverschrijdend gebied.

Wat doen wij?

In onze civiele praktijk werken meer dan 100 medewerkers in zeven verschillende praktijkgroepen: Corporate M&A, Employment, Banking & Finance, Real Estate, Litigation, Competition & Trade en IP, IT & Commercial. Er wordt geadviseerd, geprocedeerd en onderhandeld.

Banking & Finance

De sectie Banking & Finance in Amsterdam treedt in hecht teamverband op voor Nederlandse en buitenlandse financiële instellingen en ondernemingen op het gebied van Nederlandse en internationale financieringstransacties, securitisations, structured finance en het effectenrecht.

Competition & Trade

De sectie Competition & Trade legt zich toe op het mededingingsrecht en international trade. Als advocaat-stagiaire los je dagelijks complexe vraagstukken voor multinationale ondernemingen op. De nadruk ligt op het mededingingsrecht, maar er wordt ook geadviseerd over exportcontrolewetgeving met betrekking tot strategische goederen en economische sancties. Veel zaken hebben Europees- en Amerikaans rechtelijke aspecten.

Corporate M&A

De sectie Corporate M&A werkt aan grote, toonaangevende transacties, in nauwe samenwerking met collega’s van andere secties en collega’s uit het buitenland. De praktijk bestaat uit publieke en private transacties in allerlei sectoren.  Als advocaat op de Corporate M&A afdeling werk je veel in teamverband, maar krijg je tegelijkertijd ook voldoende ruimte en verantwoordelijkheden bij het begeleiden van deals. Als spin in het web ben je van A tot Z betrokken bij transacties, waarbij je onder meer transactiedocumenten opstelt, een actieve rol hebt bij besprekingen en onderhandelingen en de coördinatie van Nederlandse en internationale due diligence onderzoeken.

Employment

De sectie Employment adviseert directies van multinationals over arbeidsrechtelijke kwesties in brede zin. Zij houdt zich bezig met grote collectieve ontslagen, adviseert over adviesaanvragen aan ondernemingsraden en harmonisatie en integratie van arbeidsvoorwaardenpakketten in verband met fusies en overnames. De sectie adviseert directies over strategische kwesties ten aanzien van ondernemingsraden en vakorganisaties. Daarnaast adviseert de praktijk bij complexe vraagstukken op het gebied van outsourcing en CAO’s.

IP/IT & Commercial

De sectie IP/IT & Commercial werkt binnen een zeer internationale praktijk en adviseert over diverse rechtsgebieden, waaronder intellectueel eigendomsrecht, contractenrecht, e-commerce, platform en content regulering, consumentenrecht, mediarecht en data privacy. Daarnaast ben je betrokken bij juridische procedures en transacties. Cliënten variëren van bekende merken in o.a. fashion, food & pharma, tot sociale media en internet platforms.

Litigation

De sectie Litigation behandelt nationale en internationale commerciële, financiële en ondernemingsrechtelijke geschillen. Het team vertegenwoordigt een grote variëteit aan (internationale) cliënten, zowel bij de rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad als in internationale arbitrages. Daarnaast is het team actief in de ‘Competition Litigation’ praktijk en is ook ‘Restructuring & Insolvency’ onderdeel van de Litigation praktijk. Vanwege de breedte van de praktijk wordt regelmatig samengewerkt met andere secties binnen het Amsterdamse kantoor en de andere internationale vestigingen van Baker McKenzie.

Real Estate

De sectie Real Estate richt zich op de transactie- en adviespraktijk rondom vastgoed. De sectie werkt nauw samen met andere afdelingen binnen kantoor Amsterdam, zoals de secties Corporate Structures, Banking & Finance en Corporate M&A. Door een hechte internationale samenwerking met de andere 77 Baker McKenzie kantoren in de rest van de wereld, worden op ongeëvenaarde wijze zowel grensoverschrijdende als puur lokale transacties begeleid.

Een greep uit de werkzaamheden

Als advocaat werk je aan complexe, innovatieve en veelal internationale zaken. Denk aan (grensoverschrijdende) fusies en overnames, beursovernames, joint ventures, (kapitaalmarkt)transacties, reorganisaties en herstructureringen. Maar ook aan het beheren van internationale vastgoed- en merkenportfolio’s. De werkzaamheden verschillen per praktijkgroep. Je werkt nauw samen met de andere Amsterdamse praktijkgroepen en de Baker McKenzie kantoren in de rest van de wereld.

Interesse?

Ben je bijna of net afgestudeerd en geïnteresseerd in een functie als advocaat-stagiair, kijk dan hier. Ben je een ervaren advocaat en geinteresseerd in de mogelijkheden, kijk dan hier voor openstaande vacatures of stuur ons een open sollicitatie.