Baker & McKenzie adviseert bij verkoop Circuit Park Zandvoort

< Overzicht

Dealmaker van de week: Kuif Klein Wassink (Baker & McKenzie)

circuit zandvoort

Na een periode van 27 jaar heeft het Circuit Park Zandvoort een nieuwe eigenaar. Chapman Andretti partners, opgericht door Menno de Jong en Bernhard van Oranje neemt het stokje over van de huidige directeur en grootaandeelhouder Hans Ernst. Chapman Andretti partners werd opgericht door Menno de Jong en Bernhard van Oranje. Het bedrijf wordt met deze overname eigenaar van Circuit Park Zandvoort BV ofwel het circuit en de opstallen. Het circuit blijft hiermee in handen van liefhebbers van de autosport die benadrukken in de toekomst het volledige potentieel van het Circuit Park te willen benutten. Gaike Dalenoord (NautaDutilh) en Kuif Klein Wassink (Baker & McKenzie) adviseerden.

Kuif Klein Wassink, dealmaker voor Baker & McKenzie: “Circuitpark Zandvoort is een icoon met een lange historie. Het Informatie Memorandum zat vol met oude foto’s en geschiedenis en las als een jongensboek. Dan begint een deal al extra goed. Natuurlijk is elke deal een belevenis op zich en biedt een kijkje in de keuken van een onderneming. Maar deze keer was het tegelijkertijd een transactie tussen liefhebbers met een passie voor de racesport die elkaar al lang en goed kennen.

Tijdens het bijzondere proces hebben de koper en verkoper zich ook echt als gentlemen opgesteld. Ik vond het een mooie deal om op te mogen adviseren en kijk er met plezier op terug. Sowieso al geweldig om tijdens de dag van de closing het circuit zelf van dichtbij te beleven vanuit de Paddock. Op die dag bleek nogmaals dat het stokje werd doorgegeven aan ware liefhebbers van de racesport met enthousiaste toekomstplannen voor deze iconische asset. Qua M&A-activiteit zijn we positief. Naast acquisities door private equity partijen verwachten we dat ook acquisities door strategische partijen zullen aanhouden en zij in veilingprocessen met private equity zullen blijven concurreren. Wel zagen we in het eerste kwartaal van dit jaar dat partijen terughoudender opereren en zich lang niet altijd houden aan het strakke spoorboekje van veilingprocessen. We verwachten dat dat ook nog zo blijft in het tweede kwartaal. We gaan er vanuit dat de terughoudendheid in de tweede helft van 2016 wordt goedgemaakt; er zijn immers nog steeds erg goede mogelijkheden voor het aantrekken van acquisitiefinanciering.”

Adviseurs Circuit Park Zandvoort BV: Baker & McKenzie (Kuif Klein Wassink, Laurens Linnewiel, Aad Bos, Cynthia de Witt Wijnen, Marcel Janssen, Marnix Veldhuijzen, Ilya Hoekerd).