Baker McKenzie

Baker McKenzie is één van ’s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoren, met 77 kantoren in 47 landen. Baker McKenzie staat bekend om zijn innovatieve, pragmatische en praktische benadering, waarbij we cliënten helpen kansen te grijpen, risico’s te beperken en complexe zakelijke, juridische en fiscale vraagstukken op te lossen.

Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. Binnen Baker McKenzie vertrouwen we wereldwijd op meer dan 4.200 gekwalificeerde advocaten met lokale expertise waardoor wij de unieke positie hebben om cliënten bij te staan in grensoverschrijdende activiteiten. Baker McKenzie Amsterdam heeft een volledig geïntegreerde civiele, fiscale en notariële praktijk met circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen. Vanuit het kantoor in Amsterdam voorziet Baker McKenzie internationale en Nederlandse cliënten van advies op lokaal en grensoverschrijdend gebied.

Fiscale praktijk

Onze fiscale praktijk bestaat uit 65 professionals, verdeeld over vier specialisaties. De baanbrekende praktijk staat nummer één op internationale juridische ranglijsten en valt regelmatig in de prijzen. Zo zijn wij meerdere malen uitgeroepen door International Tax Review tot Tax Firm én Transfer Pricing Firm of the Year. Binnen ons Transfer Pricing team werken naast fiscalisten ook economen en (financieel) analisten.

Een greep uit de werkzaamheden

Als fiscalist adviseer je onder meer over Nederlands en internationaal belastingrecht over complexe vraagstukken. Denk hierbij aan de fiscale aspecten van internationale fusies en overnames, herstructureringen, beursgangen, vastgoedprojecten en transacties op het gebied van private equity, structured & corporate finance.

Je werkt nauw samen met de andere Amsterdamse praktijkgroepen en de Baker McKenzie kantoren in de rest van de wereld.