Volg de belevenissen van Alexander Spoor bij onze vestiging in New York!

< Overzicht

Gesettled?! Bel je me als je gesettled bent? Ben je al gesettled? Dit zijn de meest gestelde vragen in de tien weken dat we hier nu zijn.

We zijn -mijn vriendin en ik – kandidaat-notaris en sinds zeven jaar werkzaam bij Baker & McKenzie. Tien weken geleden hebben we de deur van ons appartement in Amsterdam achter ons dichtgetrokken met de intentie om de komende twee jaren als kandidaat-notaris in New York te werken.

Het was een bewuste keuze om voor zo’n lange tijd weg te gaan. In Amsterdam ging alles op de automatische piloot, en hier in New York moet je helemaal opnieuw beginnen weg van al je familie, vrienden en collegae, weg van je vertrouwde werkplek, kortom weg uit je comfort zone. Het is denk ik het best vergelijkbaar met de dag dat je het ouderlijk huis verliet om te gaan studeren. Je komt aan in een vreemde stad waar je niet veel mensen kent, maar net als toen blijkt dat contact maken niet zo heel moeilijk hoeft te zijn; iedereen zit in hetzelfde schuitje en men staat erg open voor nieuwe gezichten. Sterker nog, deze zondagmiddag is de eerste dag na onze aankomst dat ik eens goed de tijd heb om mijn eerste blog te schrijven. Het is een zeer hectische periode gebleken waarin ik veel ondernomen heb en enorm veel nieuwe mensen heb leren kennen, Nederlanders van voornamelijk andere advocaten- en trustkantoren, en natuurlijk ook mijn Amerikaanse collegae (waarover in de volgende blog meer).

Ik kan niet anders zeggen dan dat het heerlijk is om uit je comfort zone te gaan. Inmiddels zijn zelfs onze spullen uit Nederland met de boot aangekomen, dus ook ons appartement ziet er nu goed uit. Ja, ik kan mensen nu wel gaan bellen, we zijn gesettled!