Heleen Vrolijk

< Overzicht

Liep een student-stage bij Baker & McKenzie Amsterdam en San Francisco. Ze kwam in 2007 in dienst als kandidaat-notaris-stagiaire.

Mijn werkdag

begint met koffie en vervolgens maak ik een praatje met teamgenoten. E-mail checken, stand van zaken bekijken, dan draften, nakijken, bespreken en cliënten bellen over consequenties of timing van zaken.

In het begin werk je

vóór de kandidaat-notaris-medewerker, maar na verloop van tijd werk je echt sámen. Ook met de andere disciplines. Je kunt heel makkelijk even binnenstappen bij een van de partners. Ook bel ik veel met collega’s van buitenlandse vestigingen. Doordat we in veel landen zitten en op veel rechtsgebieden adviseren, is er veel know-how in huis. Zo bundelen we onze krachten en kunnen we onze cliënten zo goed mogelijk bedienen.

Ik vind Baker & McKenzie Amsterdam eigenlijk

een kleine maatschappij op zich. De sfeer is amicaal, relaxed en ongedwongen doordat we samenwerken, maar ook samen borrelen. Er wordt veel georganiseerd zoals stagiaire weekends, practice group meetings, junior associates meetings, maar ook sectie-uitjes variërend van spontane etentjes tot schaatsavonden.