Mounia Benabdallah ontvangt AmCham – United Young Professional Award

< Overzicht

‘Ware kosmopoliet met can-do mentaliteit’

mounia-benabdallah

(Amsterdam, 25 november 2013) Mounia Benabdallah, advocaat en fiscalist binnen de fiscale praktijkgroep van Baker & McKenzie Amsterdam heeft donderdag 21 november jl. de AmCham – United Young Professional (YP) Award ontvangen. De feestelijke uitreiking vond plaats in het World Trade Center in Amsterdam.

De award is een initiatief van de American Chamber of Commerce in the Netherlands (AmCham) in samenwerking met United Airlines. Leden van de AmCham Young Professionals groep en jonge professionals, werkzaam voor bedrijven die lid zijn van de Amcham, zijn gevraagd in de vorm van een essay hun visie te geven met betrekking tot de trans-Atlantische handelsrelatie.

Mounia Benabdallah is verkozen uit vijftien genomineerde young professionals. Zij heeft de award onder andere verkregen vanwege haar vision paper die volgens de jury getuigt van analytisch inzicht en een brede zienswijze. “Mounia is een ware kosmopoliet met een can-do mentaliteit die aan beide kanten van de oceaan heeft gewoond en gewerkt”, aldus Randy Berry, consul generaal van de Verenigde Staten van Amerika, die namens de jury de award overhandigde. Verder was de jury onder de indruk van Mounia’s enthousiasme, optimisme en persoonlijk initiatief, waaronder haar actieve deelname aan de ontwikkeling en opzet van de ‘desk’ in New York. In haar essay heeft Mounia de trans-Atlantische relatie in een historische context geplaatst en vergeleek deze relatie met een huwelijk. Haar essay over de ‘toekomst van de trans-Atlantische relatie’ werd afgesloten met een verwijzing naar de historisch sterke band tussen Nederland en de Verenigde Staten en werd ondersteund met een korte film.