Wie zijn wij?

Baker McKenzie is één van ’s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoren, met 77 kantoren in 47 landen. Baker McKenzie staat bekend om zijn innovatieve, pragmatische en praktische benadering, waarbij we cliënten helpen kansen te grijpen, risico’s te beperken en complexe zakelijke, juridische en fiscale vraagstukken op te lossen.

Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. Binnen Baker McKenzie vertrouwen we wereldwijd op meer dan 6.000 gekwalificeerde advocaten met lokale expertise waardoor wij de unieke positie hebben om cliënten bij te staan in grensoverschrijdende activiteiten. Baker McKenzie Amsterdam heeft een volledig geïntegreerde civiele, fiscale en notariële praktijk met circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen. Vanuit het kantoor in Amsterdam voorziet Baker McKenzie internationale en Nederlandse cliënten van advies op lokaal en grensoverschrijdend gebied.

Onze sfeer is informeel, open en laagdrempelig. Wij vinden het belangrijk dat jij goed tot je recht komt en je bij ons thuis voelt.

Wat wil jij?

Weet je nog niet zo goed of wij bij jou passen? Of twijfel je? Maak dan op een laagdrempelige manier kennis met onze Junior Associates. Onze Junior Associates zijn net afgestudeerd en gestart met werken en weten heel goed waarom jij misschien nog een beetje twijfelt, of niet helemaal weet welke sectie je voorkeur heeft. Elke laatste vrijdag van de maand organiseren wij daarom de Baker Koffie. Kom jij de volgende keer ook met ons koffie drinken? Kijk snel hier wanneer de volgende Baker Koffie is!

Of weet jij het al wel, en wil je ervaren of de internationale, commerciële advocatuur echt bij je past en wil jij de mensen van Baker McKenzie leren kennen? Zet dan je eerste stap op weg naar een Baker Career. Begin met een student-stage. Dan ontdekken wij wie jij bent en ondervind jij of onze manier van werken je aanspreekt. De ideale manier om je Baker Career te starten.

Wij bieden tientallen studenten  jaarlijks de mogelijkheid om op ons kantoor stage te lopen. Je kunt een stage lopen voor acht weken bij de praktijkgroep die jou het meest aanspreekt. Tijdens deze periode kun je ons, onze cliënten en onze werkzaamheden beter leren kennen.

Jouw werkzaamheden?

Je bestudeert jurisprudentie, doet literatuuronderzoek en je schrijft memo’s. Soms kun je mee naar cliënt meetings en zittingen. Je wordt bij veel zaken betrokken en je zult verschillende mensen van de praktijkgroep assisteren. Daarnaast heb je ook regelmatig contact met onze andere student-stagiaires en zijn er veel sociale activiteiten, waaronder onze wekelijkse vrijdagmiddagborrel.

Enthousiast over werken bij Baker McKenzie?

Solliciteer hier en upload je CV, motivatiebrief, cijferlijst(en) en eventuele stagebeoordelingen. Je kunt de sectie(s) van je voorkeur aangeven en de gewenste stageperiode. Je hoort zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit:

Werkstudent

Wil jij een aantal maanden meedraaien in één van onze praktijkgroepen? Ga dan aan de slag als werkstudent bij Baker McKenzie! Het werkstudentschap is de ideale manier om een eerlijk en compleet beeld te krijgen van werken bij Baker. We bieden contracten variërend van 2 tot 5 dagen per week. Om in aanmerking te komen voor een werkstudentschap moet je eerst een student-stage bij ons hebben gelopen.

Wil je kijken of er mogelijkheden voor je zijn om bij ons te starten of stage te lopen? Kijk dan hier!